אחת הפניות השכיחות ביותר שמגיעות למשרדנו עוסקת בקשיים בהגשת תביעת נכות מביטוח לאומי. מבוטחים רבים מתארים את הקושי בהתמודדות מול הבירוקרטיה והחשש מפני דחיית התביעה.
חשוב לדעת – מימוש זכויות לנכות אינו חייב להיות מורכב. אנו רוצות לשתף אתכם על התהליך להגשת תביעת נכות, הקריטריונים המרכזיים, והדרכים בהן אנו מסייעות ללקוחותינו לעבור את הדרך בהצלחה.
מי יכול להגיש תביעת נכות מביטוח לאומי?
את התביעה יכול להגיש כל מי שמצבו הפיזי או הנפשי אינו מאפשר לו להשתכר ולנהל אורח חיים תקין. על מנת להגיש תביעת נכות יש צורך לעמוד בתנאי הזכאות:
- גילו של התובע עולה על 18 שנים והוא טרם הגיע לגיל פרישה.
- התובע הינו תושב ישראל ביום הגשת התביעה.
- הפגיעה הפיזית או הנפשית גרמה לפגישה בכושר השתכרותו של התובע.
הגשת תביעת נכות עבור קטין
הורים לילדים קטינים יכולים להגיש תביעת נכות בשם ילדיהם אם הם סובלים ממוגבלות או מצב רפואי המשפיע על התפקוד היומיומי שלהם. לדוגמה, להורים לקטינים הלוקים באוטיזם, שיתוק מוחין או תסמונת דאון ניתנת האפשרות לקבל קצבאות וסיוע מביטוח לאומי על מנת להתמודד עם ההוצאות הנוספות הנדרשות לטיפול בילד.
איך מתנהלת תביעת נכות בביטוח לאומי?
לתביעת נכות מביטוח לאומי יש מספר שלבים:
- הגשת כתב תביעה בצירוף מסמכים רלוונטיים
- אישור התביעה על ידי פקיד התביעות מטעם הביטוח הלאומי
- התייצבות בפני ועדה רפואית הדנה בתביעה
- אישור התביעה על ידי פקיד התביעות מטעם הביטוח הלאומי
- קבלת גמלה חד פעמית, קצבה חודשית או סיוע והטבות אחרות.
חשוב לדעת כי משך התביעה משתנה בין תביעה לתביעה בהתאם להיקף הפגיעה.
איזה מסמכים צריך כדי להגיש תביעת נכות?
הגשת התביעה דורשת הכנה מדוקדקת ומסודרת של מסמכים, שכן לכל אחד מהם חשיבות מכרעת בקבלת התביעה ואישורה:
- טופס תביעה מהמוסד לביטוח הלאומי.
- העתק מהתיק הרפואי הכולל דו"חות רפואיים, תוצאות בדיקות, סיכומי טיפולים, תרופות וכל מסמך המעיד על המצב הרפואי של התובע.
- חוות דעת רפואית מרופא מומחה.
- תלושי שכר או אסמכתאות אחרות המעידות על הכנסתו הכוללת של התובע.
מה תפקידו של פקיד התביעות בביטוח הלאומי?
הגשת תביעת נכות מביטוח לאומי נעשית בידיו של פקיד התביעות. הוא קורא את מסמכי התביעה ומאשר האם קיים קשר ישיר בין הפגיעה הבריאותית ובין חוסר היכולת להשתכר.
במידה ולא נמצא קשר ישיר בין השניים, התביעה נדחית, אך אם נמצא קשר ישיר בין השניים, התביעה תועבר הלאה לדיון בפני הוועדה הרפואית.
מה עושה ועדה רפואית?
הוועדה הרפואית היא הליך מרכזי שבו נפגש התובע עם אנשי מקצוע, רופאים מומחים בתחומים הרלוונטיים לפגיעה על מנת שיבחנו את מצבו הבריאותי ואת יכולתו להשתכר. בחלק מתביעות יכולים חברי הוועדה הרפואית לבצע בדיקה רפואית לתובע, בהסכמתו כמובן.
משך הפגישה הוא כשעה במהלכה דנים בדרגת אי כושר השתכרות. כיום, ישנן 4 דרגות אי כושר עבודה העומדות על: 60%, 65%, 74% ו – 100%. תובע שהוכר עם שיעור אי כושר עבודה הנמוכים מ- 60%, לא יהיה זכאי לקבל קצבה.
לאחר שנקבעה דרגת אי כושר השתכרות, יקבע שיעור אחוזי הנכות לתובע ובהתאם לכך, יקבע גם גובה הקצבה החודשית:
- דרגה מלאה (100% או 75%) – קצבה חודשית מלאה בסך 4,291 ₪.
- דרגה חלקית בשיעור 74% – קצבה חודשית חלקית בסך 2,925 ₪.
- דרגה חלקית בשיעור 65% – קצבה חודשית חלקית בסך 2,636 ₪.
- דרגה חלקית בשיעור 60% – קצבה חודשית חלקית בסך 2,476 ₪.
לאחר שהוועדה הרפואית סיימה את תפקידה, היא שולחת את המלצותיה אל פקיד התביעות והוא מאשר או דוחה אותן. ההודעה על קבלת התביעה או דחייתה נשלחת אל ביתו של התובע בדואר.
נכות זמנית או נכות צמיתה – מה ההבדל?
כאשר הוועדה הרפואית מעניקה שיעורי נכות לתובע, היא קובעת את משך זמן הנכות:
נכות זמנית – תהיה נכות הניתן לפרק זמן קצוב עד 12 חודשים מיום הגשת התביעה. כך למשל אדם ששבר את ידיו ורגליו ולא יכול לעבוד, יהיה זכאי לנכות זמנית ל – 3 חודשים עד שהשברים יחלימו.
נכות צמיתה – הינה נכות קבועה שאי אפשר להחלים ממנה ( צמיתות ). דוגמה לנכות צמיתה היא קטיעת יד או רגל או שיתוק המאלץ את התובע להתנייד באמצעות כיסא גלגלים.
⭐טיפ הזהב⭐ בתביעות רבות נגד הביטוח הלאומי, עורך הדין לא רק מייצג אתכם אלא גם מכוון ומדריך אתכם מה לומר ואיך להתנהג. לכאורה נדמה שהדרכה והכוונה שכזו היא "עבודה בעיניים" או משחק בפני חברי הוועדה אך למעשה ההיפך הוא הנכון. בעזרת הדרכה זו, יכול התובע למקסם את שיעור הנכות שמגיע לו וליהנות מקצבת נכות גבוהה יותר. |
תביעת נכות שנדחתה – מה עושים?
רבים מלקוחותינו מספרים על תחושת תסכול וייאוש כאשר הם מקבלים הודעה על דחיית תביעת הנכות שלהם מביטוח לאומי. אחרי התמודדות ממושכת עם המצב הבריאותי, ההוצאות והבירוקרטיה, לקבל תשובה שלילית זו מכה כואבת. אבל חשוב לדעת – דחייה אינה סוף הדרך. יש דרכים להתמודד ולפעול כדי למצות את הזכויות שמגיעות לכם.
למה תביעות נכות נדחות?
במקרים רבים, תביעות נכות נדחות בגלל:
- חוסר במסמכים: מסמך רפואי חסר או אי הגשת תיעוד מלא של המצב הבריאותי.
- מילוי שגוי של טפסים: טעויות קטנות עלולות לגרום לפסילת התביעה.
- אי הבנה של המצב הרפואי: הוועדה הרפואית לא תמיד מבינה לעומק את חומרת המצב.
קיבלתם הודעה על דחיית תביעת הנכות שלכם מביטוח לאומי?
אנו מבינות כמה זה יכול להיות מתסכל, אבל חשוב לדעת – זו לא חייבת להיות סוף הדרך.
מכאן, אנו נכנסות לתמונה. בתור עו"ד ביטוח לאומי, אנו בודקות לעומק את הסיבות לדחייה, מסייעות באיסוף מסמכים רפואיים ועדכניים ומכינות ערעור מקצועי שכולל נימוקים ברורים ומבוססים.
אם יש צורך, נלווה אתכם גם בערעור מול בית הדין לעבודה, כדי להבטיח שתמצו את מלוא זכויותיכם ותקבלו את מה שמגיע לכם.
הצלחות המשרד בגין תביעות נכות
במהלך השנים ליוונו לקוחות רבים שסבלו מנכות נפשית ופיזית שהצליחו לקבל את הזכויות המגיעות להם מהמוסד לביטוח לאומי. אחד מהם שאנו זוכרות במיוחד הוא לקוח שסבל מליקויים רפואיים שמנעו ממנו להמשיך בעבודתו.
טיפלנו בתביעתו לביטוח הלאומי בצורה מקצועית וממוקדת, תוך הגשת כל המסמכים הרלוונטיים שתומכים במצבו. בתוך פחות מחודשיים, אושרה תביעתו לצמיתות, והוא החל לקבל קצבה חודשית בסך 4,291 ₪, החל מהמועד שבו הפסיק לעבוד.
לקריאת המקרה, לחצו כאן.
למה לבחור בנו?
אנו מבינות כמה קשה להתמודד מול מערכת מורכבת כמו הביטוח הלאומי, במיוחד כשאתם כבר מתמודדים עם מצב בריאותי שמכביד על חייכם. משרדנו, מתמחה בטיפול במקרים של תביעות ביטוח לאומי, גם כאלו שנדחו ואנו לוקחות כל תיק כמשימה אישית.
אנו נבדוק מדוע התביעה נדחתה ומה דרוש לשנות, נהיה אתכם בכל שלב, משיפור המסמכים ועד ייצוג מול הוועדות ובבית הדין. אתם לא לבד!
פנו אלינו לייעוץ וליווי מקצועי בטלפון 077-804-3590, או דרך הוואטסאפ.