רשלנות רפואית באבחון סרטן הערמונית היא תופעה מצערת מאין כמוה, הגורמת לנזקים קשים מנשוא לנפגעיה ובני משפחתם. כשסרטן הערמונית מאובחן באיחור ניכר עקב כשלים בתהליכי האבחון, הבדיקות והמעקב הרפואי – הדבר מוביל לא אחת לפגיעה בסיכויי ההחלמה של החולה ולצורך בטיפולים אגרסיביים ויקרים משמעותית.
מציאות מתסכלת זו הופכת את נושא הרשלנות הרפואית בתחום האורולוגיה האונקולוגית, למוקד מרכזי הן בשיח הציבורי והן בהליכים משפטיים רבים המתנהלים כיום בבתי המשפט. בשורות הבאות נסקור את האפשרות להגשת תביעת פיצויים במקרים הללו, את האתגרים הכרוכים בהליך המשפטי והמענה שעורך דין נזיקין המסתייע בחוות דעת רופאים מומחים מובילים, יכול לספק בנדון.
רשלנות רפואית באבחון סרטן הערמונית – באילו מקרים יש עילה לתביעה?
העילות העיקריות להגשת תביעות פיצויים במקרים של רשלנות באבחון סרטן הערמונית הן:
- עיכוב באבחון המחלה – אי אבחון סרטן הערמונית בזמן בשל אי הפנייה לבדיקות הנחוצות במועד, ביצוע לקוי שלהן, או פרשנות לקויה של תוצאותיהן.
- אי ביצוע בדיקות סקר כנדרש לשלילת סרטן הפרוסטטה – ההמלצות הרפואיות קובעות כי יש לבצע בדיקות סקר לשלילת סרטן הערמונית עבור כלל הגברים מעל גיל 50. הבדיקה המקובלת היא בדיקת דם לבדיקת רמת ה-PSA, חלבון המיוצר על ידי בלוטת הערמונית. עבור גברים בעלי סיכון גבוה יותר בשל רקע משפחתי או גנטי, מומלץ להתחיל את הבדיקות בגיל צעיר יותר.
- התעלמות מתלונות או ממצאים חשודים העלולים לרמז על המחלה – יש לברר תלונות כמו קושי במתן שתן או כאבים, שעשויות לחייב בירור לשלילת סרטן בערמונית.
- טעות בפענוח בדיקות – פרשנות שגויה של בדיקת סקר שהביאה לאבחנה לא נכונה.
- המלצה על טיפול לא מתאים – המלצה על טיפול שאינו עולה בקנה אחד עם הנחיות הטיפול המקובלות בסרטן הערמונית.
- עיכוב בלתי מוצדק בתחילת הטיפול – עיכוב בלתי סביר בתחילת טיפול אונקולוגי לאחר שאובחן הסרטן.
- ביצוע לקוי של הטיפול הנבחר – ביצוע לקוי של הטיפול, באופן שגוי או חסר זהירות, עלול להיחשב כרשלנות רפואית המקנה למטופל זכות לפיצויים.
- מעקב רפואי לקוי – אי ביצוע בדיקות מעקב וניטור נאות בשגרה, לפי הנדרש בפרוטוקולים הרפואיים הנוגעים למעקב אחר סרטן הערמונית ומטופלים בקבוצת סיכון להופעתו.
כמובן, בתביעות אלו, כל מקרה נבחן לגופו על פי נסיבותיו הייחודיות על ידי מומחים רפואיים ומשפטיים.
האתגר בהוכחת רשלנות רפואית בין הגורם הרפואי לתובע
אחד האתגרים המרכזיים בתביעות נזיקין המוגשות על רקע חשד לרשלנות רפואית באבחון סרטן הערמונית ובכלל, הוא הוכחת הקשר הסיבתי בין ההתרשלות לבין הנזק לתובע. התובע צריך להראות שאילולא התרשל הרופא, התוצאה הייתה שונה.
במקרה של עיכוב באבחון סרטן הערמונית, יש להוכיח שהעיכוב גרם בפועל להחמצת הזדמנות לריפוי או הביא להקטנת סיכויי ההחלמה. זאת למשל, בניגוד למצב שבו כבר היה מאוחר מדי לטפל בשלב מתקדם של המחלה.
עורך דין רשלנות רפואית העובד בשיתוף פעולה עם רופאים מומחים בתחום האורולוגיה האונקולוגית, יכול לסייע בהוכחת קשר סיבתי זה.
איך ניתן להוכיח את קיומו של קשר סיבתי בין המחדל הרפואי לבין נזקי התובע?
כדי לבסס את עילת התביעה בתיק רשלנות רפואית, יש צורך בחוות דעת של מומחה רפואי הקובעת כי הטיפול בתובע חרג מסטנדרט הטיפול המקובל במקרים דומים. בתי המשפט מסתמכים על עדויות מומחים כאלה הן לביסוס טענת הרשלנות והן לקביעת קיומו של קשר סיבתי בין התנהלות הגורם הרפואי הנתבע לבין נזקי התובע. כאן המקום לציין שמומחיותו וניסיונו המקצועי של העד המומחה, משפיעים מאוד על המשקל שינתן לחוות דעתו בבית המשפט.
מדוע כדאי לפנות לעזרתו של עורך דין במקרי רשלנות רפואית באבחון סרטן הערמונית?
ישנן מספר סיבות טובות לפנות לעזרת עורך דין מומחה בתחום הרשלנות הרפואית במקרים שבהם עומד על הפרק האפשרות של הגשת תביעת פיצויים בגין רשלנות באבחון סרטן הערמונית:
- ידע מקצועי וניסיון רב – עורכי הדין בתחום מתמחים בו שנים רבות ומכירים היטב את הפסיקה, החוקים והטיעונים הרלוונטיים.
- יכולת איסוף ראיות רפואיות – יש להם נגישות למומחים ויכולת לאסוף את הראיות וחוות הדעת הרפואיות הנחוצות לתיק.
- סיוע בהליכים משפטיים – הם יודעים כיצד להגיש תביעה, איך לנהל את הדיונים ולהציג את המקרה בפני בית המשפט.
- חיסכון בזמן וכסף – הסתמכות על עו"ד נזיקין מקצועי יכולה לקצר באופן משמעותי את ההליכים ולהגדיל את הפיצוי.
מומלץ מאוד להיעזר בעורך דין רשלנות רפואית מומלץ ומנוסה בתביעות מסוג זה באופן ספציפי, על מנת למצות את מלוא הזכויות במקרה של תביעת רשלנות באבחון סרטן הערמונית.
מה משקלה של חוות דעת רפואית בתביעות רשלנות רפואית באבחון סרטן הערמונית?
כפי שלבטח כבר הבנתם, חוות הדעת הרפואית היא מרכיב מפתח להצלחה בתביעות רשלנות רפואית באבחון סרטן הערמונית. היא משמשת בסיס מרכזי להוכחת טענות לרשלנות וקשר סיבתי בין המחדל הרפואי לנזק שנגרם לתובע. בית המשפט נסמך על חוות דעת רפואיות משפטיות, באופן ניכר, הן לטובת הפסיקה כי אירעה חריגה מסטנדרט האבחון / הטיפול המקובל בתחום הרפואי שבו התיק עוסק, והן לקביעת מידת הפגיעה בסיכויי ההחלמה של התובע עקב העיכוב או הכשל באבחון. לפיכך יש חשיבות קריטית להשגת חוות דעת מומחה איכותית שתהא מקיפה, מבוססת היטב ומנומקת כהלכה, על מנת לבסס ולתמוך בטענות התביעה. החוזק והמומחיות של נותן חוות הדעת ישפיעו כאמור, באופן ישיר על סיכויי הזכייה בתביעה. לכן כדאי לבחור את עד התביעה בחוכמה.
תביעת רשלנות רפואית באבחון סרטן הערמונית – מה גובה הפיצוי?
הפיצוי בגין רשלנות רפואית באבחון סרטן הערמונית משתנה בהתאם לנסיבות הספציפיות של כל מקרה. עם זאת, ניתן לציין מספר גורמים המשפיעים על גובה הפיצוי:
- חומרת המחדל הרפואי – ככל שהרשלנות חמורה יותר, כך עולה הפיצוי.
- מידת הנזק שנגרם לתובע – האם נגרם נזק בלתי הפיך כגון אובדן הזדמנות לריפוי, קיצור תוחלת החיים, נכות וכו'.
- הוצאות ישירות ועקיפות – עלות גבוהה של טיפולים, תרופות, אשפוזים, שיקום, אובדן כושר השתכרות ועוד.
- פיצוי בגין כאב וסבל – ניתן לקבל על כך סכומי פיצוי נוספים, בהתאם לחומרת המקרה.
הפיצוי יכול לנוע בין עשרות אלפי שקלים במקרים הקלים יותר, לבין מאות אלפי שקלים ואף מיליוני שקלים במקרים חמורים יותר של רשלנות הגורמת לנכות צמיתה או תוחלת חיים קצרה משמעותית.
האם יש התיישנות להגשת תביעות רשלנות רפואית באבחון סרטן הערמונית בישראל?
כן, קיימת מגבלת זמן להגשת תביעות מסוג זה בישראל. תקופת ההתיישנות להגשת תביעת רשלנות רפואית, היא 7 שנים ממועד היווצרות עילת התביעה.
כלומר, ניתן להגיש תביעת פיצויים בגין רשלנות באבחון סרטן הערמונית עד 7 שנים מיום שנוצר הנזק, או ממועד היוודע דבר הנזק לנפגע.
במצבים שבהם הנזק הרפואי מתגלה זמן רב לאחר שאירע, תקופת ההתיישנות של 7 שנים מתחילה ממועד גילוי הנזק. זאת בתנאי שעדיין לא עברו יותר מ-10 שנים ממועד קרות המחדל הרפואי שגרם לנזק.
כך או כך, חשוב מאוד לפנות לייעוץ משפטי ולהגיש תביעה בהקדם האפשרי על מנת שלא להיתקל בטענת התיישנות מצד הגורמים הנתבעים.
לסיכום: ההתמודדות המשפטית עם רשלנות רפואית באבחון סרטן הערמונית
רשלנות רפואית באבחון סרטן הערמונית היא בעיה חמורה, הגורמת לעיתים קרובות לפגיעה בלתי הפיכה בבריאותם ובאיכות חייהם של החולים. על אף המורכבות בהוכחת הרשלנות והנזק במקרים אלה, הפסיקה מראה כי ניתן לזכות בפיצויים הוגנים בתביעות מוצדקות.
אם אתם סבורים כי אובחנתם באיחור או טופלתם שלא כהלכה במהלך אבחון או טיפול בסרטן הערמונית, מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בהקדם. משרד עו"ד חדיד הלד מתמחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית אלו ויכול לסייע בבדיקת זכאותכם לפיצוי ובניהול ההליך המשפטי מול הגופים הרפואיים הרלוונטיים.