קצבת סיעוד היא תשלום חודשי המוענק על ידי הביטוח לאומי לאנשים שהגיעו לגיל פרישה, אשר זקוקים לעזרה של אדם אחר בפעולות היום יום או להשגחה מתמדת לצורך הבטיחות שלהם או של אחרים. מי זכאי לקבל גמלת סיעוד מביטוח לאומי, מהם מסלולי הזכאות הקיימים וכיצד ניתן לערער על החלטת הביטוח הלאומי בסיוע של עורך דין? מיד נסביר הכל.
מהם תנאי הזכאות לקבלת קצבת סיעוד?
לקצבת סיעוד, זכאי מבוטח העומד בתנאים הבאים:
- הוא תושב ישראל.
- אין לו הכנסות או הכנסותיו עומדות ברף של עד לסכום הכנסה של 17,805 ₪ ליחיד, או עד לסכום של 26,708 ₪ לזוג, נכון לשנת 2023.
- הוא זקוק לעזרה של אדם אחר לפעולות היום יום או להשגחה בבית.
- הוא גר בבית או בדיור מוגן.
- הוא לא מקבל גמלה לצורכי סיעוד מאף גורם ממשלתי אחר.
מה עלי לעשות אם אני סבור שאני עומד בתנאי הזכאות לגמלת סיעוד של ביטוח לאומי?
מבוטח הסבור כי הוא עומד בתנאי הזכאות לקבלת קצבת סיעוד, עליו להגיש טופס תביעה לקצבת סיעוד, בצירוף תיעוד רפואי ואישורי הכנסות לביטוח לאומי. עורך דין לענייני ביטוח לאומי מיומן יידע להנחות אתכם לגבי אילו טפסים בדיוק צריך למלא ואיזה חומרים ומסמכים רצוי להגיש איתם כדי למקסם את הצלחת התביעה.
איך נקבעת רמת התפקוד?
רמת התפקוד של המבוטח, נקבעת על סמך מסמכים רפואיים, או שיחה טלפונית עם מעריך סיעוד, או על ידי ביקור בבית הקשיש. למבוטח שרמת זכאותו נקבעה על ידי מסמכים או בשיחה טלפונית, שמורה הזכות במקרה והוא אינו מסכים לכך, לבקש בדיקה תפקודית בבית.
מהו הליך של בדיקה מחדש?
מבוטח שחלה החמרה במצבו הרפואי, יכול להגיש בקשה לבדיקה מחדש ואז רמת זכאותו יכולה לגדול או להישאר ללא שינוי אך היא לא תופחת.
מבוטח שאושרה לו זכאות לתקופה זמנית בלבד, יכול להגיש בקשה לבדיקה מחדש אם הוא בגיל 79 ומטה ואולם, אם הוא בגיל 80 ומעלה הביטוח הלאומי יצור עמו קשר מיוזמתו ואין צורך בבקשה לבדיקה מחדש.
מהם מסלולי הזכאות לקבלת קצבת סיעוד?
קיימות 6 רמות זכאות לקצבת סיעוד, הנקבעות בהתאם ליכולת התפקוד של המבוטח ובכל רמת זכאות, ניתן לשלב בין שירותי סיעוד לבין קצבת סיעוד.
סכום קצבת סיעוד ואפשרויות הבחירה משתנות בהתאם לרמת הזכאות, כאשר בקצבת סיעוד ברמה 1, ניתן לקבל קצבה בסך של 1,472 ₪ או להחליף חלק מהשעות שאושרו למבוטח בקצבה בכסף, כאשר שעת טיפול שווה לסך של 268 ₪ .
בשאר רמות הזכאות, ניתן להחליף 4 שעות בקצבה בכסף, או להחליף שליש מהשעות בקצבה בכסף באישור של עובד סוציאלי מטעם הביטוח לאומי, כאשר שעת טיפול שווה לסך של 214 ₪, או לקבל קצבה מלאה בכסף, אם המבוטח מעסיק מטפל צמוד שאינו בן משפחה, על פי חוזה כתוב, לפחות 12 שעות ביום 6 ימים בשבוע.
האם ניתן להגיש ערר על החלטת הביטוח הלאומי בעניין קצבת סיעוד?
מבוטח החולק על רמת הזכאות שנקבעה לו, או שתביעתו לקצבת סיעוד נדחתה, יכול לערער על ההחלטה לוועדה המייעצת המורכבת מרופא ואחות וזאת בתוך 60 ימים מיום קבלת ההחלטה בעניינו, או לערער לבית הדין לעבודה.
מדוע מומלץ לפנות לייצוג על ידי עורך דין קצבת סיעוד?
אופן הגשת התביעה וצירוף מסמכים רלוונטיים, הנו מהותי ביותר וההליך כולל הופעה בוועדות רפואיות של ביטוח לאומי והתנהלות מול ביטוח לאומי ולפיכך מומלץ מאוד! להסתייע בעורך דין קצבת סיעוד בעל ניסיון מוכח והבקיא בחוק הביטוח הלאומי ותקנות הביטוח הלאומי.
למה אנחנו?
אנו במשרד עורכי דין חדיד-הלד, צוות של עורכות דין וותיקות ובעלות ניסיון רב של כשני עשורים בתחום הביטוח הלאומי. אנו בקיאות בפן הרפואי ומתייעצות עם מומחים רפואיים בתחומים שונים. אנו בעלות ידע מקצועי ומשפטי ומכירות היטב את כל החוקים והתקנות הרלוונטיות. אנו יודעות להתמודד באופן מקצועי ויסודי מול הטענות המועלות על ידי הביטוח הלאומי בעת דחייתו את תביעות המבוטחים ואנו מלוות את הלקוח באופן אישי וצמוד, החל מהשלב הראשוני ועד לקבלת ומיצוי מלוא הזכויות המגיעות לו מהמוסד לביטוח לאומי, ולרבות בוועדות הרפואיות, וועדות ערר ובבית הדין לעבודה.
הנכם מוזמנים לפנות אל משרדנו, אנחנו כאן בשבילכם!