מחשבון דמי פגיעה
מחשבון זה מיועד לחישוב דמי פגיעה עבור עובדים שנפגעו במהלך עבודתם או במהלך השתלמות מקצועית שהיא חלק מהעבודה. המחשבון מתאים למי שעבר תהליך רשמי בביטוח לאומי שקבע את אחוזי הנכות שלו לאחר פגיעה. אם עדיין לא עברת תהליך זה, יש לפנות לביטוח הלאומי לקביעת אחוזי נכות.
הערה: המחשבון מספק רק הערכה כללית ואינו מדויק. התוצאות שהוא מספק, אינן מהוות התחייבות ולא יכולות להחליף חוות דעת מקצועית או הערכה מדויקת שמתבצעת על ידי רשויות או אנשי מקצוע בתחום הביטוח הלאומי. לפיכך, לקבלת מידע מדויק וייעוץ מותאם אישית, יש לפנות אלינו או לביטוח לאומי.
אם נפגעתם בעבודה או במהלך השתלמות מקצועית הקשורה לעבודה, ייתכן שאתם זכאים לדמי פגיעה מטעם הביטוח הלאומי. כדי להבין כמה מגיע לכם, חשוב להכיר את התהליך והכלים שיכולים לעזור לכם וביניהם מחשבון ייעודי שמקל על חישוב דמי הפגיעה.
מה הם דמי פגיעה?
דמי פגיעה הם תשלום זמני שניתן על ידי הביטוח הלאומי לעובדים שנפגעו במהלך עבודתם ואיבדו את כושרם לעבוד באופן זמני. התשלום מחושב על בסיס שכר העבודה של העובד לפני הפגיעה ונועד לפצות אותו על אובדן הכנסה בתקופה שבה אינו יכול לעבוד.
מי זכאי לדמי פגיעה?
כדי להיות זכאי לדמי פגיעה, על העובד לעמוד בתנאים הבאים:
- אירוע תאונתי שגרם לפגיעה במהלך העבודה או השתלמות מקצועית.
- הגשת תביעה לביטוח הלאומי בצירוף מסמכים רלוונטיים, כמו אישור רפואי.
- קביעה של אחוזי נכות בעקבות הפגיעה, בהתאם לבדיקה של הוועדה הרפואית.
כיצד המחשבון מסייע?
המחשבון מתאים למי שכבר עבר תהליך בביטוח הלאומי ונקבעו לו אחוזי נכות. באמצעות המחשבון ניתן להזין נתונים כמו:
- אחוזי הנכות שנקבעו.
- גובה השכר החודשי הממוצע לפני הפגיעה.
- פרטים נוספים שהמחשבון עשוי לדרוש.
על סמך הנתונים שהוזנו, המחשבון יחשב את גובה דמי הפגיעה שהעובד זכאי להם, בהתאם לחוקי הביטוח הלאומי.
חשוב לדעת: אם עדיין לא עברת את התהליך של קביעת אחוזי הנכות בביטוח הלאומי, עליך לפנות למוסד לביטוח לאומי בהקדם, להגיש תביעה ולבצע את הבדיקות הנדרשות.
טיפ הזהב אל תשאירו את הטיפול בתביעה לרגע האחרון. ככל שתפנו מוקדם יותר לביטוח הלאומי ותשלימו את כל המסמכים הנדרשים, כך תקבלו את הזכויות שלכם מהר יותר. |
אם אינכם בטוחים איך להתחיל, פנו אלינו לייעוץ מקצועי בטלפון 077-804-3590 או בוואטסאפ דרך הקישור הזה.
מה לעשות אם נדחתה בקשתכם לדמי פגיעה?
אם נדחתה בקשתכם לקבלת דמי פגיעה, ייתכן שיש מקום לערער על ההחלטה. אנחנו במשרד חדיד-הלד מתמחות בתחום זה ונוכל לבדוק את סיבת הדחייה וללוות אתכם בתהליך הערעור.