האם אתם או יקיריכם מתמודדים עם מחלת לב? חשוב שתדעו – המדינה מכירה בקשיים הייחודיים הנובעים מהתמודדות יום-יומית עם המחלה ומעניקה הטבות מיוחדות וזכויות לחולי לב. עם זאת, מימוש זכויות רפואיות במקרים אלו עשוי להיות מורכב ומאתגר, ולכן במאמר זה נפרט את הזכויות המגיעות לכם ואת הדרך לממש אותן בצורה יעילה.
מחלת לב – הגדרה על פי המוסד לביטוח לאומי
ההגדרה של מחלת לב על ידי המוסד לביטוח לאומי אינה חד-משמעית. דרגת החומרה של מחלת הלב והאופן שבו היא משפיעה על התפקוד היומיומי הם אלה שיקבעו את הזכויות וההטבות שתוכלו לקבל. בין מחלות הלב השונות נמנות מחלות איסכמיות, מחלות מסתמים, הפרעות קצב, אי ספיקת לב ועוד.
הגשת תביעה לביטוח לאומי לצורך מימוש זכויות לחולי לב
בכל תביעה שרוצים להגיש למוסד לביטוח לאומי ולא משנה אם מדובר בתביעה בגין מחלת לב, תאונת עבודה או החמרת מצב קיים, חייבים לאסוף ולצרף את כל המסמכים הרפואיים המעידים על הבעיה הרפואית ועל ההשפעה שלה על ההתנהלות היום יומית.
כך למשל לפני הגשת תביעה למימוש זכויות לחולי לב תתבקשו לאסוף מסמכים המעידים על טיפול קבוע, העתק מהתיק הרפואי, חוות דעת מקצועית מרופא מומחה, קבלות המעידות על הוצאות הכרוכות בטיפול במחלה ועוד.
לאחר הגשת התביעה, חברי הוועדה הרפואית בביטוח הלאומי יבחנו 4 גורמים עיקריים המשפיעים על הזכאות לקצבאות והטבות:
- חומרת המחלה – חברי הוועדה יבחנו את התפקוד הרפואי של האיבר החולה, את תפקוד הגוף הכללי ואת תדירות האשפוזים.
- השפעה על כושר העבודה – חברי הוועדה יבחנו כיצד מחלת הלב משפיעה על יכולתו של אדם לעבור ולהשתכר. קיימת התייחסות גם לבני משפחה אחרים התלויים בו כמפרנס עיקרי.
- השפעה על תפקוד יומיומי – חברי הוועדה יבחנו האם יש צורך להעניק לחולה עזרה פעולות יומיומיות בסיסיות.
- טיפול רפואי דרוש – חברי הוועדה יבחנו מהו הטיפול הרפואי הדרוש ( טיפולים קבועים, תרופות, ניתוחים, מעקב רפואי וכד' ) לו נזקק החולה על מנת להתמודד עם מחלת הלב.
לאחר שקלול ארבעת הגורמים האלה, יחליטו חברי הוועדה הרפואית מהו שיעור הנכות שיוענק לחולה הלב שהגיש את התביעה. שיעור הנכות בשילוב גורמים נוספים כגון דרגת אי כושר, יקבע מה תהיה הזכאות שלו לקצבאות והטבות שונות.
לדוגמא, אדם שהחלים מהתקף לב וחזר לפעילות יום יומית תקינה וממשיך בעבודתו, ככל הנראה יהיה זכאי לאחוזי נכות נמוכים ולכן זכאי לקצבה חודשית קבועה בעלת סכום נמוך. לעומתו, אדם המתמודד עם אי ספיקת לב חמורה המאלצת אותו להישאר בבית ולא לעבוד, יהיה זכאי לשיעור נכות גבוה ולקצבה חודשית גבוהה יותר.
חשוב כמובן להדגיש כי ספר התקנות של הביטוח הלאומי קובע את שיעור הנכות הניתן לכל ליקוי רפואי, אך חברי הוועדה הרפואית בוחנים לעומק כל מקרה לגופו והם רשאים להגדיל את שיעור הנכות בהתאם למצבו הרפואי הייחודי של כל אדם ואדם.
מימוש זכויות לחולי לב
לאחר שחברי הוועדה הרפואית העניקו נכות בשיעור מסוים, יקבע גובה הקצבה או סוג ההטבה אותם יהיה זכאי החולה לקבל:
- קצבת נכות כללית – קצבה זו הינה קצבה המשולמת בכל חודש לחולי לב שהוענקו להם מעל 40% נכות רפואית או 50% אובדן כושר השתכרות.
- קצבת סיעוד ושירותים מיוחדים – קצבה זו מעניקה סיוע כספי למוגבלים בתפקוד היומיומי הנזקקים לטיפול סיעודי.
- קצבת ניידות – סיוע כספי לרכישת רכב ותשלום על הוצאות הכרוכות בהגעה אל טיפולים רפואיים.
- קצבת ילד נכה – הורים שילדיהם חולים בבעיות לב זכאים לקבל קצבה חודשית עבור הטיפול בילדם.
- סיוע בשיקום מקצועי – הביטוח הלאומי יסייע בהכשרה ועזרה במציאת עבודה מתאימה.
- הטבת פטור מתור.
- הנחות בתשלומי ארנונה.
- הנחות בתשלומי חשמל.
- תג נכה לרכב.
- ועוד.
מדוע חשוב לפנות אל עורך דין ביטוח לאומי בעת מימוש זכויות חולי לב?
במקרים רבים, כאשר מגישים את התביעה לביטוח הלאומי ללא סיוע משפטי ולא מצרפים את המסמכים הנכונים, יוצרים מצג שווא בו המחלה אינה חמורה ולמעשה אין כל הצדקה לחברי הוועדה הרפואית לאשר את הזכאות ואת הקצבאות הנלוות לה.
לכן, היוועצות עם עורך דין ביטוח לאומי תסייע לחולה להבין מהן מלוא הזכויות המגיעות לו בהתאם למצבו הבריאותי.
למידע נוסף על הגשת תביעות ביטוח לאומי >>>
⭐ טיפ זהב ⭐ |
אנחנו רוצות לשתף אתכם במקרה של לקוח שהתמודד עם מחלת לב קשה. הוא פנה אלינו לאחר שקיבל סירוב מהביטוח הלאומי לקבל קצבת נכות. לאחר שבדקנו את המסמכים שהגיש והבנו כי חסרים מסמכים קריטיים להוכחת חומרת המחלה, ערכנו לו תוכנית משפטית מסודרת שכללה איסוף עדויות נוספות וחוות דעת רפואית מעודכנת. לאחר שהגשתנו את התביעה מחדש, הוועדה הרפואית קיבלה את עמדתנו והעניקה ללקוח קצבת נכות מלאה שהבטיחה לו תמיכה כלכלית משמעותית להמשך חייו.
אנחנו, עורכות הדין רחל חדד ועינב הלד, עורכות דין וותיקות ובעלת ניסיון רב של למעלה משני עשורים בכל הקשור להגשת תביעות וערעורים בגין מימוש זכויות חולי לב.
לכן, אם אתם או יקירכם בעלי מחלת לב ואתם רוצים לבדוק האם מגיעה לכם קצבה חודשית או הטבה, אנחנו מזמינות אתכם לפנות אלינו ולקבל ייעוץ מקצועי ומהימן תוך רגישות מלאה למצבכם.