אדם קם בבוקר, שותה קפה, מתלבש, מסיע את ילדיו לגן ולבית הספר והולך לעבודה. לרגע אחד הוא לא מתכנן ליפול, למעוד או להיפצע ולסיים את יומו במיון עם רגל מגובסת כשהוא יושב בכיסא גלגלים. לכאורה, זהו מקרה מצער של פגיעה בגוף שתוביל לירידה זמנית בכושר ההשתכרות.
בפועל, מדובר באירוע חבלה המשנה לחלוטין את חייו של המבוטח וגורם לפגיעה משמעותית ביכולתו לעבוד. במקרים אלה מומלץ לתבוע בגין אובדן כושר עבודה בעקבות שבירת רגל.
איך עושים את זה? את כל מה שחשוב לדעת, נסביר במאמר הזה.
אובדן כושר עבודה – מה זה בכלל?
אובדן כושר עבודה מוגדר כבעיה או מצב גופני או נפשי בו אדם לקה בעקבות מחלה, תאונה או אירוע פגיעה המונע ממנו לעסוק בעיסוקו הקודם באופן זמני או באופן קבוע.
לדוגמא, בלרינה שהייתה מעורבת בתאונת דרכים ושברה את רגלה. צפויה לה תקופת החלמה ממושכת שתכלול רגל מגובסת וטיפולי פיזיותרפיה הצפויים להחזיר לה את היכולת לרקוד. הבלרינה יכולה לתבוע אובדן כושר עבודה שכן כל עוד לא קיבלה אישור מהרופאים שהיא יכולה לחזור לרקוד כמו פעם, יכולת ההשתכרות שלה נפגעה.
דוגמה נוספת היא מנהל שירד במדרגות, מעד והתגלגל אל רצפת המפעל. במהלך הנפילה חווה זעזוע מוח והוא סובל מכאבי ראש חזקים ואסור לו להיות בקרבת מכונות מרעישות. במקרה זה יהיה זכאי המנהל להגיש תביעת אובדן כושר עבודה עד שיחלים.
למידע נוסף אודות אובדן כושר עבודה, לחצו כאן >>>
אובדן כושר עבודה בעקבות שבירת רגל – את מי תובעים?
למרות שאנחנו מתייחסות לשבירת רגל בכלליות, חשוב לציין כי גם בגין פציעות שגרמו לשבירת ברך, שבירת ירך, שבירת קרסול ושבירת מסרק כף הרגל ניתן לתבוע אובדן כושר עבודה.
את מי אפשר לתבוע בגלל הכנסה שירדה? ישנם 3 גורמים:
-
הגשת תביעה לביטוח הלאומי
במקרה של תאונת עבודה המבוטח יגיש מסמכים רפואיים ומסמכים המעידים על כושר ההשתכרות שלו טרום האירוע הביטוחי, במידה שהוועדה הרפואית החליטה כי מדובר בתאונת עבודה יוענקו לו דמי פגיעה. זהו מענק הניתן לתקופה של 90 ימים והוא מחושב כ – 75% מסך הממוצע של שלושת המשכורות שקדמו לאירוע הביטוחי.
היה ועברו 90 ימים ומצבו הבריאותי של המבוטח, לא מאפשר לו לחזור לעבודתו ולהשתכר כמו קודם, הוא יכול להגיש תביעת נכות מעבודה בגין אובדן כושר עבודה בעקבות שבירת רגל.
בהתאם לשיעור הנכות שיקבעו למבוטח, הוא יקבל קצבה חודשית זמנית או קבועה. מבוטח ששבר את הרגל וקיבל שיעור נכות שנע בין 10% ובין 19% לא יהיה זכאי לקצבה חודשית אלא למענק חד פעמי המשולם עד לגובה 43 קצבאות. לעומת זאת, מבוטח שקיבל נכות בשיעור של 20% ומעלה, יהיה זכאי לקצבה חודשית לפרק הזמן שנקבע.
חשוב לדעת שבמידה והיה למעסיק חלק בנסיבות שגרמו לשבירת הרגל, ניתן יהיה לתבוע גם את חברת הביטוח שלו בגין אובדן כושר עבודה בעקבות שבירת רגל.
אם לא מדובר בתאונת עבודה ניתן לפנות לביטוח לאומי בתביעה לדמי תאונה ובתביעה לנכות כללית.
2. הגשת תביעה לחברת ביטוח פרטית
במידה והאדם ששבר את רגלו רכש פוליסת ביטוח פרטית ( ביטוח תאונות אישיות, אובדן כושר עבודה או פוליסת נכות מתאונה ) הוא יכול לפנות את חברת הביטוח ולתבוע פיצוי כספי.
התובע יקבל זימון לבדיקה מטעם חברת הביטוח וזו תבחן את המסמכים ואת האישורים ותקבע מהו שיעור הנכות של התובע ובהתאם מהו הפיצוי המגיע לו בהתאם לתנאי הפוליסה – תשלום חד פעמי, גמלה מוקצבת בזמן או קצבה קבועה.
חשוב לדעת כי פיצוי בגין אובדן כושר עבודה בעקבות שבירת רגל המגיע מחברת ביטוח פרטית, לעיתים יקוזז עם תשלומי פיצויים ומענקים המגיעים מהמוסד לביטוח לאומי.
3. הגשת תביעה לקרן פנסיה
במידה והתובע רכש קרן פנסיה המכילה רכיב ביטוח למקרה של אובדן כושר עבודה, הוא יכול לתבוע את קרן הפנסיה. על מנת לקבל פיצוי יהיה עליו להוכיח פגיעה תפקודית בשיעורים שבין 25% ל- 75%.
למידע נוסף אודות תביעת אובדן כושר עבודה קרן פנסיה, לחצו כאן >>>
מדוע התייעצות עם עורך דין ביטוח חשובה כל כך?
כמובן שמומלץ להתייעץ עם עורך דין נזקי גוף עקב שבירת רגל לפני שמגישים את הטפסים, שכן ידוע כי המוסדות שציינו לעיל, בוחנים כל פסיק וכל מילה ולפעמים מילה אחת לא במקום, יכולה להשאיר את התובע עם מפח נפש גדול, ללא פיצוי זמני או קבוע.
עורך דין ביטוח המתמחה בהגשת תביעות מסוג זה, ידע לומר האם ניתן להגיש תביעה לאובדן כושר עבודה בעקבות שבירת רגל לכמה גורמים במקביל או שעדיף לתבוע רק גורם אחד (שכן לעיתים הגשת תביעה למספר גורמים בו זמנית עלולה להשפיע על גודל הפיצוי ).
בנוסף, עורך דין ביטוח ידע לומר אילו טפסים ומסמכים צריך לצרף לדרישה, ידע לחבר את התובע לרופאים מומחים שיכתבו חוות דעת רפואית וילווה את התובע מהשלב הראשוני ועד לקבלת הפיצוי המקסימאלי.
כמה עולה להגיש תביעת אובדן כושר עבודה?
במידה ותבחרו להגיש את התביעה בעצמכם, לא תצטרכו לשלם דבר. אך במידה ותבחרו להיות מיוצגים על ידי עורך דין נזיקין המתמחה בתביעת אובדן כושר עבודה, חשוב שתדעו כי שכר הטרחה שלו נקבע על בסיס הצלחה בלבד.
כמובן ששכר הטרחה של עורך הדין נקבע כשקלול של מורכבות המקרה, משך הטיפול בתיק והייצוג בוועדות השונות.
כלומר, לאחר שתזכו בתביעה, אחוז מסוים מהפיצוי ( אותו תסכמו מראש עם עורך הדין) , יועבר אליו כשכר טרחה.
למה אנחנו?
עורכות הדין רחל חדד ועינב הלד, הינן עורכות דין וותיקות ובעלת ניסיון רב של כשני עשורים בייצוג תובעים בגין אובדן כושר עבודה בעקבות שבירת רגל הן מול ביטוח הלאומי, הן מול חברות הביטוח והן מול קרנות הפנסיה.
הן בקיאות בחוקים בפסיקה ובהליכים הרלוונטיים, ייצוג התובעים לאורך כל ההליך, איתור רופאים תעסוקתיים מומחים והן ניהלו בהצלחה תיקים רבים לשביעות רצונם המלאה של התובעים.
בנוסף, לעורכות הדין חדד הלד יש את הידע המקצועי והניסיון להשיב לטענותיהם של הגורמים הנתבעים בניסיונם לדחות תביעות אלה.
לאורך כל הדרך יעניקו לכם עורכות הדין רחל חדד ועינב הלד יחס אישי וליווי מקצועי צמוד שיעניק לכם שקט ושלווה.