כל אחד מאיתנו חווה כאבים בעקבות עבודתו בצורה כזו או אחרת. אצל חלק מאיתנו הם חולפים כלעומת שבאו, עבור אחרים מדובר בהתמודדות יום יומית לא פשוטה כלל. במקרים חמורים של כאבים המשפיעים על היכולת לעבוד, ניתן להגיש תביעה בגין אובדן כושר עבודה. במאמר זה נדון בהגשת תביעה בגין אובדן כושר עבודה בעקבות פריצת דיסק.
מהו אובדן כושר עבודה?
אובדן כושר עבודה מוגדר כמצב זמני או קבוע ( צמית ) בו אדם אינו יכול לעבוד בעקבות מחלה או תאונה. קיימים 2 סוגים של אובדן כושר עבודה:
- אובדן כושר עבודה מלא – במצב זה אדם איבד את יכולתו המוחלט להמשיך לעבוד במקצוע בו עבד או במקצוע אחר התואם את כישוריו, ניסיונו והשכלתו. אובדן כושר עבודה מלא ניתן לאנשים שהוכרו עם למעלה מ – 75% שיעור פגיעה ביכולת ההשתכרות.
- אובדן כושר עבודה חלקי – במצב זה אדם איבד את יכולת להמשיך לעבוד באופן חלקי ולמעשה הוא יכול לעבוד באותה משרה ( אך בהיקף נמוך יותר ) או לעבוד בעבודה אחרת. זהו מצב בו אדם מאבד את היכולת להתפרנס באופן חלקי ( אובדן כושר עבודה חלקי ניתן לאנשים שהוכרו עם שיעור פגיעה ביכולת ההשתכרות הנע בין 25% ועד 75% ).
למידע נוסף אודות אובדן כושר עבודה, לחצו כאן >>>
מהי פריצת דיסק? ואיך היא משפיעה על היכולת לעבוד?
פריצת דיסק היא השם הנפוץ בו משתמשים רופאים ומטופלים כאשר מדברים על בעיות הקשורות לדיסקים המפרידים בין החוליות בעמוד השדרה, אבל למעשה מדובר בשלושה מצבים רפואיים שונים:
בקע דיסק – במקרה זה חבלה, מכה או מצב גופני מתמשך גורמים להיחלשות מעטפת הדיסקים הרכים המפרידים בין חוליות עמוד השדרה.
בלט דיסק – במקרה זה חבלה, מכה או מצב גופני מתמשך גורמים לתזוזה בדיסקים הרכים המפרידים בין חוליות עמוד השדרה.
פריצת דיסק – במקרה זה חבלה, מכה או מצב גופני מתמשך גורמים לזליגה של הנוזל המיימי הממלא את הדיסק החוצה דרך המעטפת והפעלת לחץ על העצבים בעמוד השדרה.
שלושת מצבים בריאותיים אלה גורמים לאי נוחות וקושי בהתנהלות ובתפקוד היום יומי ובעיקר לכאבים רבים הבאים לידי ביטוי בכמה אופנים:
- הגבלה בתנועה.
- שרירים חלשים.
- תחושת נימול או עקצוץ באזורים שונים בגוף.
- כאבים חזקים המקרינים מהגב אל הידיים והרגליים.
- אובדן שליטה על הסוגרים ובריחת שתן ( במקרים חמורים של פריצת דיסק ).
למעשה, יותר מ – 50% מהאוכלוסייה הבוגרת עתידה לסבול מבעיות פריצת דיסק בצורה כזו או אחרת ( גברים נוטים לסבול מהבעיה יותר מנשים ) ולחוות פגיעה ביכולת שלהם לעבוד ולהשתכר בכבוד.
לכן, רבים שאובחנו, ממשים את זכויותיהם ותובעים אובדן כושר עבודה בגלל בעקבות פריצת דיסק.
את מי תובעים בגלל פריצת דיסק?
מבוטחים שאובחנו עם פריצת דיסק ומרגישים שהם לא יכולים לעבוד כמו בעבר, יכולים להגיש תביעה נגד 3 גורמים:
-
המוסד לביטוח לאומי
אם מדובר בפריצת דיסק כתוצאה מתאונת עבודה, על המבוטח להגיש תביעה לדמי פגיעה לביטוח הלאומי. הפיצוי שהוא יקבל זהו תשלום למשך 91 ימים, המחושב על פי נוסחה קבועה – 75% משכרו הממוצע ב – 3 החודשים בהם עבד לפני אירוע החבלה.
במידה שהמבוטח קיבל דמי פגיעה אך עברו 91 ימים ומצבו הרפואי עדיין לא השתפר והוא ממשיך לסבול מכאבים הקשורים לפריצת הדיסק, הוא יוכל להגיש תביעה נוספת הפעם, לקביעת דרגת נכות.
במקרה זה הוועדה הרפואית של הביטוח הלאומי תבחן את המסמכים הרפואיים שהוגשו והיא תקבע האם העובד זכאי לאובדן כושר עבודה זמני או קבוע. בהתאם לשיעור הנכות, יקבע גובה הגמלה החודשית.
אם מדובר בפריצת דיסק כתוצאה ממחלה ניתן לפנות לביטוח הלאומי בתביעה לקבלת נכות כללית.
2. חברה ביטוח פרטית
אנשים רבם בוחרים לרכוש פוליסת אובן כושר עבודה דרך חברה ביטוח פרטית, על מנת לוודא שאם חלילה יגיע הרבה בו לא יוכלו לעבוד תובטח להם קצבה חודשית קבועה שתאפשר להם להשתכר בכבוד.
אך ידוע לכולם שחברות הביטוח "לא עושות את החיים קלים" והן מטילות על מימוש הפוליסה כל מיני תנאים והגבלות ומתנות את קבלת הקצבה בעמידה בתקנון ובתנאי הפוליסה. לכן, מומלץ להיוועץ עם עורך דין ביטוח המתמחה בתביעות נגד חברות הביטוח.
3. קרן הפנסיה
על פי חוק פנסיית החובה, כל מעסיק חייב להפריש כל חודש סכום מסוים לחיסכון הפנסיוני של עובדיו. בחלק מפוליסות הפנסיה ישנו גם רכיב ביטוחי שניתן לממש ( או להפעיל כפי שאומרים בשפה המקצועית ) והוא נקרא אובדן כושר עבודה.
במסגרת תביעה נגד קרן הפנסיה בגין אובדן כושר עבודה בעקבות פריצת דיסק, תתכנס ועדה רפואית מטעם חברת הביטוח והיא תבחן את מסמכי התביעה ותקבע מה יהיה גובה הפיצוי של המבוטח ( בהתאם לתקנון הקרן כמובן ).
למידע נוסף אודות אובדן כושר עבודה מקרן הפנסיה, לחצו כאן >>>
מה חשוב לדעת לפני שתובעים אובדן כושר עבודה בגין פריצת דיסק?
גם המוסד לביטוח לאומי, גם חברת הביטוח הפרטית וגם קרן הפנסיה לא ימהרו לתת מענקים וקצבאות חודשיות. במקרים רבים הן אף מבקשות לצרף אל מסמכי התביעה, אסמכתאות על קבלת פיצויים ממקורות אחרים, כך שיוכלו להעניק פיצוי מופחת.
לכן, התייעצות מקדימה עם עורך דין נזקי גוף טרם הגשת התביעה תסייע להבין איזו חברה מבין השלוש כדאי לתבוע קודם ואיזה תביעות כדאי לתבוע בו זמנית וכן תסייע למקסום הפיצוי.
עורך דין ביטוח מתמחה באובדן כושר עבודה
עורך דין כזה יכול לעשות את ההבדל בין תביעת אובדן כושר עבודה שמתקבלת ומעניקה למבוטח פיצוי משמעותי ובין דחייה של התביעה המותירה את המבוטח עם מפח נפש גדול.
עורך דין ביטוח עם ניסיון וותק בכל הקשור לתביעות וייצוג בגין אובדן כושר עבודה ופריצת דיסק במיוחד, יודע על מה לשים דגש בכתב בתביעה ואיך לייצג את המבוטח בוועדות הרפואיות השונות.
למה אנחנו?
עורכות הדין רחל חדד ועינב הלד, הינן עורכות דין וותיקות ובעלת ניסיון רב של כשני עשורים בייצוג תובעים בגין אובדן כושר עבודה בעקבות פריצת דיסק, הן מול הביטוח הלאומי, הן מול חברות הביטוח והן מול קרנות הפנסיה.
הן בקיאות בניסוח כתבי תביעה, ייצוג תובעים בבית משפט וניהלו בהצלחה תיקים רבים לשביעות רצונם המלאה של התובעים.
בנוסף, לעורכות הדין חדד הלד יש את הידע המקצועי והניסיון להשיב לטענותיהם של הגורמים הנתבעים בניסיונם לדחות תביעות אלה. לאורך כל הדרך יעניקו לכם עורכות הדין רחל חדד ועינב הלד יחס אישי וליווי צמוד שיעניק לכם שקט ושלווה.